25.07.2013 1734

Okulumuz 1946 yılında İstanbul ilinde aile şartları bozulmuş, anne ve babadan birisi veya ikisi birden vefat etmiş, ya da özellikle yurtdışına çalışmaya gitmiş ailelerin çocuklarına yönelik pansiyonlu okul olarak hizmete açılmıştır. Okulumuza adını veren Halil Vedat Fıratlı, 20.01.1944 - 13.11.1945 yılları arasında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapmıştır. Bu okulların fiziki şartları geliştikçe pansiyonlu öğrencilerin yanı sıra çalışan ailelerin çocukları da gündüzlü olarak kayıt edilmiştir. Çocuklara öğle yemeği, ikindi kahvaltısı verilmiş ve etüt çalışmalarından yararlandırılmışlardır. 1991 yılına gelindiğinde pansiyonlu okulların yatılı öğrenci sayıları 6'nın altına düştüğünden pansiyonlu uygulamasına fiilen son verilmiştir. Ancak çalışan ailelerin çocuklarına yönelik hizmet devam ettirilmiştir. Okulumuz bir dönem Bale okulu olarak da faaliyet göstermiştir. 1947-1948 yılında ilk Bale Okulu okulumuz öğrencileri arasından seçilen öğrencilerle İngiliz Müdüre Miss Newton yönetiminde açılmıştır. 1946 yılından 2011 yılına kadar kendi binasında eğitim-öğretim yapan okulumuz, uzun yıllar etüt-beslenme statüsünde noter kurasıyla öğrenci kaydı alan okul olarak tanınmıştır. 2011-2016 yılları arasında değişik okullarda geçici olarak eğitimine devam etmiştir. 19 Eylül 2016 tarihinde İSMEP kapsamında yapımı tamamlanarak kendi binasına taşınan okulumuz 09:00- 17:00 saatleri arasında tam gün çocuk kulübü uygulamasıyla eğitim-öğretime devam etmektedir.